Hvordan velger jeg en god barnemadrass?

En baby sover gjennomsnittlig 16 timer i døgnet, så da er det ikke rart et godt søvnmiljø er så viktig. En god madrass er allerede en utmerket start. Voksne får jo heller ikke en god natts søvn på en ukomfortabel madrass. Og det er lett å bli gretten hvis man ikke sover godt. Det er jo nettopp det vi vil unngå at skjer med barnet ditt, både for barnets og din egen natteros skyld! Hva skal du være oppmerksom på? Denne smarte sjekklisten vil hjelpe deg godt i gang.

1. Fasthet

For det første bør en barnemadrass være fast. Hvis madrassen er for myk, synker barnet ned i den, og det er ikke bra for ryggen. Jo fastere madrassen er, jo bedre støtte får barnets rygg.

2. Hygiene

Et hygienisk søvnmiljø er meget viktig for barnet ditt. Så velg et madrasstrekk som har glidelås og kan vaskes. Vær også oppmerksom på hvilken temperatur trekket kan vaskes på: når du vasker på 60°C, drepes både bakterier og husstøvmidd. Da kan barnet ditt alltid sove på et rent underlag!

3. Kjøpe brukt?

En brukt barnemadrass er mye rimeligere enn en helt ny. Men vær oppmerksom på groper og flekker. Det er mulig at madrassen ikke er så fast fordi den allerede er brukt. Hvis det ikke er noen feil eller mangler og madrassen fremdeles virker fast, kan du forbedre hygienen ved å legge til en ny madrassbeskytter.

4. Størrelse

Hvordan kan jeg velge riktig madrasstørrelse? Det er enkelt. Mål innsiden av vuggen eller barnesengen og påse at avstanden mellom madrass og vugge/seng aldri er mer enn 2 cm.

Når deg gjelder tykkelse, avhenger det av om du skal velge madrass for en vugge, lekegrind eller vogn (6 cm) eller en barneseng (8 cm).  

5. Tilleggstips!

Se alltid etter merkingen på madrassen. EN597-merket er en europeisk sikkerhetsstandard for madrassers antennelighet.

Les de andre artiklene våre her